Fa més de sis anys un grups de persones van impulsar el col·lectiu Mares Baix Montseny amb l’objectiu d’aconseguir que a l’Hospital de Sant Celoni hi hagués servei d’urgències pediàtriques. Aquest grup va trucar totes les portes possibles per assolir que la reivindicació fos una realitat. Van portar a terme recollida de signatures, propostes, manifestacions, denúncies al Síndic de Greuges i entrevistes molt diverses amb bona part de l’arc parlamentari de Catalunya. Finalment, el 3 de maig de 2017, l’exconseller de Salut, Antoni Comín, va inaugurar la posada en marxa del servei vigent des de dos dies abans.

Amb aquesta acció es millorava l’atenció pediàtrica urgent de la població del Baix Montseny que quedant coberta de dilluns a divendres, tal com s’estava prestant aleshores, en horari de 9 a 21 hores. Es feia atenció espontània i programada de pediatria a les dues àrees bàsiques del Baix Montseny (Alt Mogent – Llinars del Valles, i Sant Celoni).

Visita institucional del conseller de Salut a l’Hospital de Sant Celoni amb la posada en marxa les urgències de pediatria

Sis anys després, el col·lectiu Mares Baix Montseny s’ha tornat a reactivar. El coronavirus ho ha estroncat tot. Mares Baix Montseny torna a reclamar les urgències pediàtriques, tancades sense cap explicació i mentre no hi ha solució els infants de Sant Celoni i, del Baix Montseny en general, s’ha de desplaçar a l’Hospital de Granollers en cas que calgui alguna atenció mèdica nocturna o en cap de setmana.

El col·lectiu no entén que tot hagi tornat a la normalitat però, un servei tan bàsic com aquest no. Per això, esperen una resposta de l’administració ja que volen saber què ha passat amb el pediatre els caps de setmana i dies festius a l’Hospital de Sant Celoni.

Mares Baix Montseny es pregunta què han de fer perquè els tornin el servei de pediatria els caps de setmana i els festius. Recorden que van lluitar molt per aconseguir el servei i no se’l deixaran prendre tan fàcilment.

L’esperada ampliació de les urgències de pediatria a l’Hospital de Sant Celoni es posa en marxa l’1 de maig

Comparteix...

Deixa un comentari

disset − dotze =