El científic ambiental baixmontsenyenc, Martí Boada, ha rebut aquest dijous 18 d’agost el Premi Canigó 2022 que li ha concedit la Universitat Catalana d’Estiu (UCE). El guardó el va rebre de mans del president de la UCE, Jordi Casassas, en un acte celebrat a la Sala de cinema Le Lido, de Prada de Conflent.

Jordi Casassas, explica que per concedir-lo s’ha tingut en compte la trajectòria del naturalista de Sant Celoni i el prestigi que ha assolit com a científic ambiental. També s’ha considerat la perspectiva de Països Catalans que ha donat als seus projectes.

El Premi Canigó va adreçat a persones i entitats que han destacat en la seva trajectòria per haver posat en relleu la relació entre els diversos països catalans. Martí Boada té una llarga vinculació personal a la Universitat Catalana d’Estiu. El discurs d’elogi va anar a càrrec del també naturalista Jordi Sargatal.

Martí Boada va resaltar la capacitat de donar valor a les coses i les seves ganes de socialitzar “una obsessió malaltissa de compartir, això és molt d’esquerres”. En el seu discurs també va destacar que l’amor al món neix amb l’amor al poble “pensar planetàriament, globalment, ho puc fer perquè sóc capaç d’estimar el meu país. I això és, sens dubte, la manera més sincera d’estimar l’Amazònia.”

Comparteix...

Deixa un comentari

19 − divuit =