“Calculem que aquest any per la Fira del Bosc i la Pagesia de Vallgorguina l’han visitada més de 20.000 persones. Estem molt contents perquè ha estat un èxit”. Així és com ahir a la nit fonts municipals s’expressaven després de viure dos dies intensos que el municipi ha multiplicat en molt el seu cens. Dos dies que han servit, per molts, descobrir la vida i l’entorn de la Catalunya rural.

Vallgorguina durant quests dos dies s’ha convertit en un gran aparador i en hores punta la carretera C-61 estava  gairebé col·lapsada de vehicles tants pels que entraven des de Sant celoni com els que ho feien des d’Arenys. Un aparador on diferents productors de la zona han pogut mostrar els seus productes i els visitants han pogut reviure l’art d’alguns oficis tradicionals avui desapareguts. Un homenatge a les persones que han treballat la terra.

Però la Fira del Bosc i la Pagesia no és només això, també s’han organitzat diverses activitats paral·leles com un taller de bioconstrucció on els participants van poder fer una cúpula geodèsica amb canyes o la doma natural de cavalls. També les xerrades de Martí Boada i Joan Salicrú, l’exhibició d’un aizkolari i la sempre gratificant visita al museu del Bosc i la Pagesia, entre d’altres activitats.

 

 

Comparteix...

Deixa un comentari

tres × 2 =