“Reobriu les urgències!”. Així és com acaba el manifest que el col·lectiu Mares Baix Montseny ha llegit aquest migdia a la plaça de la Vila de Sant Celoni, on s’han concentrat al voltant d’unes tres-centes persones per exigir al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya la reobertura de les urgències pediàtriques a l’Hospital de Sant Celoni.

Una jornada festiva, al centre neuràlgic de Sant Celoni per recordar que des de l’inici de la pandèmia de la Covid-19 el servei, com tants d’altres, es va tancar. “En aquell moment era comprensible; per això no vam alçar la veu. Més d’un any i mig després i quan ja pràcticament tot funciona com abans del covid, no entenem perquè les urgències pediàtriques segueixen sense funcionar sense que ningú doni cap explicació”, diuen des del col·lectiu impulsor de la reivindicació.

Mares Baix Montseny exigeix als representants polítics, a tots, que s’impliquin de veritat en lluitar perque reobrin les urgències pediàtriques. “Som a la plaça de la Vila perquè creiem que aquest ajuntament -Sant Celoni- pot fer molt més del que ha fet fins ara per pressionar al departament de Salut perque reverteixi aquesta injusta retallada al nostre territori”. De la mateixa manera que interpel·len l’alcalde, la resta de regidors del consitori i de la resta d’ajuntaments del Baix Montseny a que portin la veu i les reivindicacions dels seus infants allà on calgui per aconseguir canvis efectius.

La lluita d’aquest col·lectiu ve de lluny, ja que fa sis anys un grup de mares recents es van organitzar per reivindicar servei de pediatria els caps de setmana. No entenien que un hospital com el de Sant Celoni tingués metges disponibles 24 hores del dia, set dies a la setmana per als adults, però li negués el servei als infants cada cap de setmana, els festius i totes les nits.

La reivindicació va ser llarga fins aconseguir el servei “No era tot el que demanàvem, les nits seguien al descobert, però vam rebre el servei, la victòria, amb una gran felicitat”. Diuen que durant aquest temps, les urgències pediàtriques van funcionar molt bé. “Volem aprofitar aquest manifest per agrair als i les sanitaris que ho van fer possible. Els infants eren atesos i les famílies estàvem tranquil·les”.

Ara, es torna estar com fa sis anys “no pensàvem que després de d’haver aconseguit el servei hauríem de rescatar les samarretes verdes i tornar-nos a manifestar perque ens retallessin un dret ja guanyat al carrer; tot i que durant la pandèmia ja ens va quedar clar el que importaven els infants als nostres polítics”.

El col·lectiu Mares Baix Montseny assegura que segueix aquí i aquí seguirà sempre que calgui defensar els drets dels infants.

Comparteix...

Deixa un comentari

quinze + 18 =