Fins el dia 31 de març es pot visitar a la Rectoria Vella de Sant Celoni l’exposició Galeria Tau 1976-1979: Una iniciativa fotogràfica pionera des de Sant Celoni. La inauguració es va fer el passat 2 de febrer amb una nombrosa assistència de públic i la presència d’alguns dels que van integrar aquesta galeria queque va tenir el seu epicentre a Sant Celoni a les acaballes dels anys setanta i que amb els anys ha esdevingut històrica. Amb aquesta exposició s’hi ha estat treballant dos anys.

La galeria Tau va obrir les portes el 31 juliol del 1976 al carrer de Prim i va ser dedicada exclusivament a la fotografia. Gestionada com a cooperativa pels dotze afeccionats a la fotografia que la van promoure, malauradament va tenir una vida curta: va tancar el 1979. Tot i amb això, com que havien establert llaços de col·laboració amb la galeria Spectrum (la primera a l’Estat espanyol especialitzada en l’exhibició i venda de fotografies), feien bona part de les mostres que aquesta produïa; per això van poder fer 56 exposicions, amb fotògrafs reconeguts, tan internacionals com de l’Estat.

A l’exposició si poden veure fotografies que es van mostrar a la galeria entre 1976 i 1979. N’hi ha d’autors de prestigi, com Carlos Bosch, Beatrix von Conta, Manel Esclusa, Franco Fontana, Joan Fontcuberta, Pere Formiguera, Jordi Garcia, Rafael Navarro, Paul de Nooijer, Bernard Plossu, Josep Rigol, Humberto Rivas, Manel Úbeda, Shedrick Williames,… i dels membres del Col·lectiu Tau

En tancar la galeria es va formar el Col·lectiu Tau, que a partir del 1979 va treballar en la recerca de la història gràfica de Sant Celoni. Entre els capdavanters de la galeria van destacar-hi Miquel Nauguet i Quim Reberté; també hi havia Ferran Millan, Jaume Grau, Joan Canals, Tomàs i Manel Gimeno, Eduard Domènech, Imma Nauguet i Joan Muntasell, entre d’altres.

Imatges de la inauguració de l’exposició cedides per la família de Joaquim Reberté

Comparteix...

Deixa un comentari

setze − 1 =