El III Certamen Miró&Art ja té obra guanyadora. “El títol del dubte” de Núria Rossell (AB Galeria d’Art) ha estat l’escollida pel jurat per “saber copsar molt bé l’esperit de Josep Guinovart amb trets distintius de l’artista, com ara el joc que fa en algunes de les seves peces amb la paraula Miró (com a admirador del pintor) i, concretament, amb la lletra O”. A més, la guanyadora “també ha sabut integrar la cal·ligrafia, un aspecte del que també en feia ús Guinovart”, afegeixen des del jurat, destacant “el coneixement de l’obra del reconegut artista i la feina de recerca prèvia” que ha fet Rossell.
 
L’obra guanyadora serà adaptada com a etiqueta de l’edició limitada del vermut reserva Miró&Art 2019. Coincidint amb l’Any Guinovart, les obres havien d’estar inspirades en aquest artista. Hi concorrien trenta-dos artistes representats per una vintena de galeries integrades en el Gremi, amb trenta-nou treballs. Era requisit del concurs que les obres presentades estiguessin inspirades en Guinovart, un dels màxims exponents de l’avantguarda plàstica de la segona meitat del segle XX a casa nostra.

Núria Rossell va compaginar la seva feina com a correctora i traductora fins a l’any 2000, quan va decidir dedicar-se per complet a la pintura. L’any 2005 va muntar el seu propi taller de treball, en aquest camp i en el del gravat, a Sant Esteve de Palautordera, i les avantguardes històriques han estat des de llavors la seva principal font d’inspiració.

Comparteix...

Deixa un comentari

divuit − setze =