El passat 1 de març una delegació de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera, de l’Ajuntament de Sant Celoni i del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, han realitzat visites a dos municipis amb recollida de residus porta a porta, per conèixer de primera mà quins són els avantatges i els inconvenients d’aquest sistema de recollida.

Els dos ajuntaments s’estan avaluant diferents sistemes de recollida i amb aquest propòsit han visitat Sant Sadurní d’Anoia, on les escombraries es recullen davant la porta de casa. Els veïns tenen un calendari on especifica cada dia quin residu han de treure, sigui envasos, matèria orgànica, paper o rebuig. Els contenidors d’aquestes fraccions han desaparegut del carrer i el ciutadà, deixa cada dia davant de casa la fracció que marca el calendari el qual li és recollit pel servei d’escombraries.

També es va visitar Palau Solità i Plegamans, on es recull porta a porta la fracció orgànica i el rebuig. Amb aquest sistema, s’aconsegueix recollir percentatges de fins al 80% dels residus selectivament.

En qualsevol cas, cap dels ajuntamentsa té presa una determinació de cara al futur perquè s’han d’avaluar moltes circumstàncies com la dimensió de la població i tenir un absolut consens entre tots els grups polítics. Per això, s’indica que s’està en un període de reflexió.

Comparteix...

Els comentaris estan desactivats