L’anàlisi que ha portat a terme l’Agència de Residus de Catalunya de la Generalitat en els contenidors marrons de Santa Maria de Palautoredera ha donat com a resultat que només el 2,18 per cent dels residus que s’hi han abocat corresponen a impropis, això vol dir que el 94,97 per cent corresponen a residus nets i un 2,54 per cent a poda. L’anàlisi de 250 quilos de residus s’ha portat a terme el passat mes de novembre i suposa el tercer millor registre des de la implantació del servei de recollida orgànica l’any 2006.

Aquest tipus de caracterització de la fracció orgànica es porta a terme de manera periòdica i aquesta correspon al quart trimestre de l’any 2015. El percentatge de residus impropis detectats són bosses de plàstic, plàstic, mixtos i film que s’haurien d’haver llençat a un altre contenidor.

Des de l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera es recorda que les caracteritzacions permeten obtenir informació de la qualitat de la fracció orgànica i intervenen en el retorn de cànon de l’Agència de Residus de Catalunya. Com major és el nombre d’impropis, més alta és la despesa que es paga a la planta de compostatge i menor és el retorn del cànon; per això s’adverteix que és molt important que la quantitat d’impropis sigui la mínima possible, per tal que el cost de gestió del residu sigui menor.

Comparteix...

Deixa un comentari

9 − dos =