És una activitat gratuïta programada dintre de la Setmana de l’Energia que se celebra entre el 24 i el 30 de juny

La  Setmana Europea de l’Energia Sostenible , és una iniciativa de la Comissió Europea, i enguany es celebra del 24 al 30 de juny. Palau, com a municipi signant del Pacte d’Alcaldes , té el comprimís de treballar envers l’estalvi i millora de l’eficiència energètica i de foment de les energies renovables.

Emmarcat dins aquesta setmana els més menuts i els no tant podran participar en el Taller “Construcció d’un escalfador termosolar amb material reciclat” que tindrà lloc el dissabte 29 de juny a la Plaça Major a les 11 del matí.  A càrrec de Pèndulum, associació per a la difusió del coneixement científic.
La finalitat es ensenyar com aprofitar la radiació del sol amb els materials que tenim al´abast. En aquest taller s’aprofitarà el flux d’energia radiant del sol per aconseguir reduir el consum d’energia i les emissions de CO2 que s’emeten a l’atmosfera.

El material reciclat que s’utilitzarà serà una capsa de cartró, una xapa d’alumini, un plàstic transparent a l’IR, entre d’altres, i d’una manera molt senzilla, es construirà el calefactor termosolar.

Xerrada economia domèstica

Emmarcada dintre d’aquesta mateixa setmana de l’energia a Santa Maria de Palautordera es va programar dijous de la setmana passada una xerrada sobre economia domèstica a càrrec del Servei públic de consum de la Diputació de Barcelona. Els serveis de telecomunicacions, les assegurances, les hipoteques i les companyies de serveis van ser les preocupacions més comentades pels assistents a la xerrada.

Comparteix...

Els comentaris estan desactivats