Coincidint amb el 70è aniversari de la seva fundació, Pinsos Picart, S.A. inaugurarà aquest dijous 16 de novembre a les dotze del migdia la seva nova planta productiva a Llinars del Vallès. Amb 12.000 m² i una capacitat de producció de fins a 40.000 tones anuals, la nova fàbrica marca una nova fita en la dilatada història de l’empresa. Les noves instal·lacions substituiran a les que l’empresa té a Sant Pere de Vilamajor.

La planta de Llinars del Vallès suposa una forta aposta per part de Picart, que ha destinat una inversió de 12 milions d’euros. A més d’augmentar la seva capacitat productiva, l’objectiu és modernitzar les instal·lacions per a competir amb garanties en un entorn de creixent consciència mediambiental i fortes exigències de control, seguretat i traçabilitat.

L’acte d’inauguració tindrà lloc en les noves instal·lacions i comptarà amb la presència de Martí Pujol, alcalde de Llinars del Vallès; Susanna Martori, alcaldessa de Sant Pere de Vilamajor, i Jésica Pérez, tenienta de alcadesa de Sant Pere de Vilamajor. L’acte inaugural comptarà també amb la participació de Josep Pena, director dels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de Barcelona.

Tecnologia d’última generació

Les noves instal·lacions constitueixen una aposta de futur que permetrà a l’empresa, amb una plantilla actual de 35 treballadors i una facturació de 13,84 milions d’euros l’any passat, multiplicar per tres la seva producció actual. Per a això, les noves instal·lacions s’han dotat de nova maquinària d’última generació i amb tecnologia punta per a millorar la producció i augmentar la qualitat i seguretat dels productes.

Aquesta nova tecnologia permetrà una traçabilitat absoluta del procés productiu, ja que tots els paràmetres seran supervisats en temps real per un sistema informàtic, garantint així una auditoria permanent de totes les fases de fabricació.

Aposta per la sostenibilitat

Parlar de futur també és parlar de sostenibilitat. Les noves instal·lacions estan pensades per a minimitzar la petjada de carboni en el procés productiu. Per a això, s’ha reduït al mínim l’ús de l’electricitat i s’ha prevalgut l’ús de gas natural com a combustible. A més, el 70% de l’energia que consumirà la nova planta de Llinars del Vallès es genera amb plaques solars, amb una potència nominal de 1.000 kW, la qual cosa suposa que cada any es reduiran en 280 tones de CO₂ les emissions a l’atmosfera.

En la planta només s’empraran lluminàries LED per a reduir el consum d’electricitat i les naus estan aïllades tèrmicament. Només s’utilitzaran vehicles i aparells elèctrics, i tots els circuits productius estan calorifugats per a minimitzar l’ús de combustible. D’altra banda, els motors de la maquinària compten amb variadors per a utilitzar només l’energia indispensable i disposen d’un sistema de control dissenyat per a garantir la seva encesa sola quan sigui necessari.

La nova planta s’ha dissenyat amb un criteri ergonòmic per a fer de les instal·lacions un lloc agradable per als treballadors i, a més, està integrada en l’entorn.

Comparteix...

Deixa un comentari

15 − cinc =