El PSC de Sant Celoni i la Batllòria ha fet públic que la nit del 6 de novembre, un veí de 68 anys de la plaça Cardenal Cisneros, que pateix problemes de pulmó, es va quedar sense respiració. La seva dona va trucar a l’Hospital de Sant Celoni. Degut a la gravetat de la dolència, es va derivar la urgència a l’Hospital de Granollers, des d’on va desplaçar-se una ambulància per atendre al malalt.

Segons explica el partit socialista, quan l’ambulància va arribar, a les 00:15 h de la matinada, es va trobar que no podia accedir a la plaça per culpa dels fitons que ha col·locat recentment l’Ajuntament per impedir l’entrada de cotxes a la plaça. Afegeixen que cap veí disposa de les claus per poder retirar els fitons i que davant d’aquesta situació, la dona del malalt va haver de trucar a la Policia Local, que sí disposa de les esmentades claus, perquè anessin a la plaça i retiressin els fitons. “L’espera hauria pogut resultar fatal per al malalt”, remarquen en una nota de premsa.

Davant d’aquest greuge, la família del malalt va interposar una instància a l’Ajuntament demanant la retirada dels fitons o la substitució d’aquests per uns d’automàtics, que puguin ser retirats pels veïns davant d’una necessitat o urgència.

Segons les explicacions donades pel PSC, l’Ajuntament va respondre enviant una nota als veïns en la qual s’informava que “aquests fitons s’havien instal·lat per a millorar la seguretat a la plaça; que els veïns que els vulguin retirar per una necessitat puntual han d’interposar una instància; que, en cas d’urgència, es truqui a la Policia Local; que els fitons van ser instal·lats després d’obtenir el consentiment per part dels veïns”.

Els familiars del malalt afirmen que l’Ajuntament no es va posar en contacte amb ells per demanar consentiment per a la instal·lació dels fitons i que per tant, “el Govern menteix en la nota que va enviar als veïns”. Davant d’aquests fets, la família de l’afectat interposarà una denúncia contra l’Ajuntament.

El PSC de Sant Celoni i La Batllòria conclou que va demanar en el darrer ple la retirada dels fitons. “No es pot impedir l’accés a ambulàncies i assistències sanitàries, hem de facilitar el dia a dia dels nostres veïns”. 

La versió del Govern municipal

L’alcalde de SantCceloni, Raül Garcia, ha manifestat en relació als fitons de la plaça Cardenal Cisneros que aquest estiu, coincidint amb les obres d’arranjament del paviment d’aquesta plaça i per demanda de molts veïns i veïnes, “es va procedir a instal·lar fitons per evitar l’entrada de vehicles i garantir un espai de joc segur per als infants i els vianants”.  

Com a d’altres punts del municipi, els fitons són retràctils i garanteixen l’accés rodat en situacions d’emergència, recorda l’alcalde de Sant Celoni. Per aquest motiu, disposen de clau d’accés, bombers, brigada municipal, Policia local i una veïna amb necessitats mèdiques especials.

Per situacions programables com mudances, trasllats o altres necessitats, el veïnat pot sol·licitar a l’Ajuntament que se li faciliti l’accés en vehicle via instància. L’Ajuntament vol recollir l’opinió de tothom i la setmana vinent es parlarà amb el veïnat per percebre la seva voluntat. 

Comparteix...

Deixa un comentari

4 × quatre =