La multinacional alemanya Renolit Ibérica, SA està acabant de culminar el procés que el portarà a doblar la capacitat de producció en tones i que haurà suposat la incorporació de 40 treballadors i una inversió de 10 milions d’euros. El procés es va iniciar el darrer trimestre del 2012 quan el Grup alemany Renolit, especialitzat en productes d’impermeabilització, va decidir tancar la fàbrica belga d’Oodenaarde i traslladar la seva producció a la planta de Sant Celoni. El procés de traspàs i condicionament de la fàbrica es creu que s’haurà acabat el juny d’aquest any 2013.

El Grup Renolit va prendre aquesta decisió per motiu de costos laborals per una qüestió de racionalització de recursos que implica la concentració de produccions, el que significa menys plantes però més grans i competitives. També han pesat motius tecnològics i s’ha valorat la preparació i capacitat de Renolit Ibérica, SA. Actualment factura al voltant dels 60 milions d’euros i s’espera poder facturar 100 milions d’euros. La major part de la producció es destinarà a l’exportació. Hores d’ara té una producció de 15.000 tones i les previsions són de doblar aquesta xifra.

En contrapartida, però, l’encàrrec de de ser un referent en el sector de les làmines d’impermeabilització suposa deixar de fabricar tota l’estructura de Desing (làmines per a mobles). Tal com explica Frédéric Weemaels, director gerent de Renolit Ibérica, SA, “la dramàtica caiguda del mercat local ha col·locat en una situació molt difícil al nostre Departament de Design, que seguirà comercialitzant els productes que es fan en les fàbriques d’akemanya, Itàlñia i regne Unit”.

Ara mateix, té una plantilla de 225 treballadors (era de 136 a 31 de desembre de 2012) i dóna feina a uns altres 50 d’indirectes. La multinacionalés de capital familiar i té la seu a la ciutat alemanya de Worms i és un dels grups més importants en la fabricació de plàstics d’alta qualitat. Dóna feina a 4.000 persones repartides en 30 centres de producció i distribució de tot el món.

Comparteix...

Els comentaris estan desactivats