Els alumnes de l’escola Torre Roja de 10 a 12 anys guanyen el primer premi en el IX Certamen Nacional Infantil i juvenil de Lectura en veu alta

Els alumnes de l’escola Torre Roja de Sant Pere de Vilamajor han participat al IX Certamen Nacional Infantil i Juvenil de Lectura en veu alta, la final del qual ha tingut lloc al Teatre Nacional de Catalunya el passat 14 de juny, i han guanyat el premi de la categoria de 10 a 12 anys, que els ha lliurat la consellera d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. Irene Rigau, ha dit que “necessitem noves generacions que continuïn estimant la lectura i incorporant-la a la vida”, i ha recordat a l’alumnat participant que “llegir és important perquè permet ser amo del propi destí. Necessitem entendre el que llegim, interpretar la realitat, comunicar idees i això ho garanteix l’aprenentatge de la lectura i de l’escriptura”.

Els premis estan organitzats en tres categories per a primària i dues per a l’ESO.  Les de primària són grumets vermells, per a lectors d’entre 8 i 10 anys -cicle mitjà de primària-, grumets verds,  per a alumnes d’entre 10 i 12 anys -cicle superior de primària-, i timoners, dirigida a alumnat nouvingut. A secundària, hi ha la de corsaris, per a primer cicle d’ESO, i la de tropa de corsaris, de lectura col·lectiva amb grups formats per tres lectors cada un. Cada centre escolar pot participar amb un alumne per categoria, excepte en la de tropa de corsaris, en què ha de ser un grup de tres alumnes.

A més de l’escola Torre Roja de Sant Pere de Vilamajor també han estat premiades  l’Escola Fedac-Prats (Prats de Lluçanès),  en la categoria Grumets vermells; l’Escola Torreforta (Tarragona), en la categoria  Timoners; l’Institut Puig-Reig (Puig-Reig), en la categoria Corsaris i l’Institut Narcís Monturiol (Figueres), en la categoria Tropa de Corsaris.

Les lectures per aquesta edició s’han dut a terme sobre les obres, entre d’altres,  Com el plomissol. Poemes i faules de Joana Raspall, En Caratallada i els altres de Jaume Copons, El diari d’en Marcel de Gabriel Comes, El món sobre rodes d’Albert Casals, o Cròniques de la veritat oculta de Pere Calders.  El certamen, organitzat per la Fundació Enciclopèdia Catalana i el Departament d’Ensenyament, té com a objectiu afavorir que els alumnes sàpiguen llegir en veu alta.

Comparteix...

Els comentaris estan desactivats