Fins el pròxim 15 de gener de l’any 2023 es podrà visitar a la Rectoria Vella de Sant Celoni l’exposició Si ens rendim ens morirem. La inauguració serà a les set de la tarda d’aquest proper divendres 11 de novembre, festiu a Sant Celoni en motiu de la Festa Major de Sant Martí. Es tracta d’una exposició col·lectiva de tretze artistes del Baix Montseny a partir de textos de cabdills indis.

El títol de l’exposició, “l’hem manllevat de l’al·locució que el cabdill Harold Cardinal, de la tribu dels Crees canadencs, va adreçar al Govern del seu país l’any 1976”, recorda Martí Pey en el programa de l’exposició. Les obres dels artistes estan fonamentades sobre textos de notoris cabdills de tribus índies, com Pocahontas, Red Cloud, Sitting Bull, Chief Joseph, Crazy Horse, Cochise, Geronimo o el gran Seattle. Complementarà l’exhibició un vídeo sobre el discurs que Seattle va fer davant del governador Stevens quan el “Gran Pare Blanc” els va oferir de comprar les seves terres.

Els artistes participants en l’exposició són Glòria Auleda, Josep Clopés, Rob Dubois, Judit Gil, Martí Pey, Stefano Puddu, Xavi Plana, Núria Rossell, Vicens Mascarell, Marduix Teatre, Claret Papiol, Xavier de Palau i Albert Pons. En l’acte inaugural hi haurà la intervenció de Marduix Teatre i Claret Papiol. El diumenge 4 de desembre a les sis de la tarda faran una visita guiada.

Durant l’exposició projecció del vídeo La nit dels indis elaborat i musicat per Xavier de Palau a partir d’una idea i fotografies de Martí Pey. Rapsoda Albert Pons.

Comparteix...

Deixa un comentari

un × quatre =