La galeria Tau de Sant Celoni (1976-1979) va ser la tercera galeria fotogràfica que hi va haver a l’Estat. Ara, una exposició al Palau de la Virreina de Barcelona sobre La fotografia creativa a Catalunya (1973-1982), li dedica un apartat. L’exposició està oberta al públic des d’ara i fins el 14 d’octubre.

La galeria Tau va obrir les portes el 31 juliol del 1976 al carrer de Prim i va ser la tercera galeria de l’Estat dedicada exclusivament a la fotografia. Gestionada com a cooperativa pels dotze afeccionats a la fotografia que la van promoure, malauradament va tenir una vida curta: va tancar el 1979. Amb tot, com que havien establert llaços de col·laboració amb la galeria Spectrum (la primera a l’Estat espanyol especialitzada en l’exhibició i venda de fotografies), feien bona part de les mostres que aquesta produïa; per això van poder fer 56 exposicions, amb fotògrafs reconeguts, tan internacionals com de l’Estat.

En tancar la galeria es va formar el Col·lectiu Tau, que a partir del 1979 va treballar en la recerca de la història gràfica de Sant Celoni. Entre els capdavanters de la galeria van destacar Miquel Nauguet i Quim Reberté (que és qui ha col·laborat en la mostra que ara s’ofereix cedint diversos materials de la seva col·lecció); també hi havia Ferran Millan, Jaume Grau, Joan Canals, Tomàs i Manel Gimeno, Eduard Domènech, Imma Nauguet i Joan Muntasell, entre d’altres.

Comparteix...

Deixa un comentari

19 − tres =