Aquest proper dissabte 2 de febrer, a les 7 del vespre, s’inaugurarà a la Rectoria Vella de Sant Celoni l’exposició Galeria Tau 1976 – 1979: Una iniciativa fotogràfica pionera des de Sant Celoni. És un dels actes de recuperació d’aquesta galeria històrica que va tenir el seu epicentre a Sant Celoni a les acaballes dels anys setanta i que ja fa dos anys que s’hi està treballant. De fet, la Galeria Tau va ser la tercera que hi va haver a l’Estat ni fa ben poc una exposició al Palau de la Virreina de Barcelona sobre La fotografia creativa a Catalunya (1973-1982), li va dedicar un apartat.

La galeria Tau va obrir les portes el 31 juliol del 1976 al carrer de Prim i va ser dedicada exclusivament a la fotografia. Gestionada com a cooperativa pels dotze afeccionats a la fotografia que la van promoure, malauradament va tenir una vida curta: va tancar el 1979. Tot i amb això, com que havien establert llaços de col·laboració amb la galeria Spectrum (la primera a l’Estat espanyol especialitzada en l’exhibició i venda de fotografies), feien bona part de les mostres que aquesta produïa; per això van poder fer 56 exposicions, amb fotògrafs reconeguts, tan internacionals com de l’Estat.

A l’exposició que s’inaugurarà el dia 2 de febrer a Sant Celoni hi ha fotografies que es van mostrar a la galeria entre 1976 i 1979. N’hi ha d’autors de prestigi, com Carlos Bosch, Beatrix von Conta, Manel Esclusa, Franco Fontana, Joan Fontcuberta, Pere Formiguera, Jordi Garcia, Rafael Navarro, Paul de Nooijer, Bernard Plossu, Josep Rigol, Humberto Rivas, Manel Úbeda, Shedrick Williames,… i dels membres del Col·lectiu Tau

En tancar la galeria es va formar el Col·lectiu Tau, que a partir del 1979 va treballar en la recerca de la història gràfica de Sant Celoni. Entre els capdavanters de la galeria van destacar-hi Miquel Nauguet i Quim Reberté; també hi havia Ferran Millan, Jaume Grau, Joan Canals, Tomàs i Manel Gimeno, Eduard Domènech, Imma Nauguet i Joan Muntasell, entre d’altres.

Activitats complementàries

Els afeccionats a la fotografies podran gaudir-ne més ja que el dissabte, 23 de febrer, a les 6 de la tarda hi haurà la presentació del catàleg de l’exposició, taula rodona, i visita guiada amb Manel Úbeda i altres destacats fotògrafs que van participar en les mostres de la galeria Tau

I el diumenge, 24 de març, també a les 6 de la tarda una visita comentada de l’exposició a càrrec d’antics membres de la galeria Tau.

L’exposició ha estat promoguda per antics membres del Col·lectiu Tau –Joaquim Reberté, Jaume Grau, Eduard Domènech i Joan Muntasell- amb el suport de l’Ajuntament de Sant Celoni.

L’horari de visiuta és els dijous, divendres i dissabtes de 5 a 8 del vespre. Diumenges i festius de 2/4 de 12 a 2/4 de 2 del migdia i de 5 a 8 del vespre. L’exposició estarà oberta fins el 31 de març de 2019.

Comparteix...

Deixa un comentari

onze − 6 =