“Estem a dos o tres quilòmetres els uns dels altres. Molts no tenim cobertura i utilitzem emissores. Sabem que no tenim moltes de les comoditats de la gran ciutat i les acceptem. Sortint de casa m’he creuat el llevaneus i els he demanat, com cada any, que miressin de no obstruir les entrades dels camins veïnals, no m’han fet ni puto cas. Això sí: quan un turista amb xancletes es doblega el turmell puja l’helicòpter cagant hòsties”.

És el que explica a NacióBaixMontseny un dels veïns de Santa Fe del Montseny que, per la intensa nevada que està caient a la zona, s’han quedat pràcticament aïllats a casa. Critiquen que l’administració no els hi fa cas i no els ajuda en cas d’un temporal com aquest.

“No tenim les comoditats de la ciutat, però sabem què és el silenci, la tranquil·litat, les estrelles i l’aigua sana. Però no tot és tan romàntic: molts no tenim ni aigua ni llum de xarxa i coneixem bé les sequeres, els  temporals i els arbres que cal talar per l’hivern”, continua narrant.

“Ens agrada molt viure aquí i no ho canviarem per res del món. Ens organitzem i ens ajudem entre nosaltres”, continua. I, en cas de caure tanta neu com les últimes hores, es donen suport: “Avui, un veí m’ha avisat que s’ha quedat enganxat amb el seu 4×4 de més de 25 anys a pocs quilòmetres de casa i he sortit a ajudar-lo. Arribo a l’entrada del camí del meu veí i em trobo 1 metre de neu acumulada pel llevaneus”, lamenta.

Continua explicant que ha avisat a l’administració, però que el temps de resposta és d’allò més lent: “Aviso al punt d’informació de la Diputació, que deriven a la central. Aquests diuen que cal trucar a l’Ajuntament de Fogars de Montclús per avisar els de carreteres. Total, passen dues hores des de l’avís. Mentrestant, nosaltres seguim amb les dues pales i anem fent. Arriben dos cotxes de la Diputació que ens ajuden i accedim al camí. Al voltant de 13.00 aconseguim treure el cotxe enganxat a la neu”.

“Les administracions segueixen els seus kafkians protocols. Cada una té les seves fronteres que nosaltres, a vegades, desconeixem. No serveix de res parlar amb el conductor del llevaneus, gairebé has de fer una instància!”, lamenta. “La carretera neta pels turistes, però als veïns que ens donin pel cul”, exclama enfadat a les xarxes socials.

Diu que està previst que aquest dijous una pala de l’Ajuntament els ajudi amb les tasques de neteja i que ara poden sortir amb 4×4 tot i que els camins estan “complicats”. Alerta que la neu caiguda és molt aquosa i que “fa un efecte esponja que provoca relliscar fàcilment”.

Comparteix...

Deixa un comentari

12 − cinc =