Lluís Romero, de Riells i Viabrea, acaba de publicar Vins autòctons (Cossetània Edicions), el seu cinquè llibre dedicat al món del vi. Amb aquesta nova edició l’autor vol aproximar-se a les millors monovarietals catalans fets amb raïms tradicionals, i alhora apropar la cultura catalana del vi a un públic ampli i donar a conèixer les particularitats d’aquells raïms que fan que els vins de Catalunya siguin únics.

Romero ha treballat l’elaboració del llibre durant dos anys i hi inclou una selecció de més de 300 vins monovarietals elaborats amb les varietats de raïm catalans tradicionals, aquells que es coneixen com autòctons. També en fa una descripció detallada de cada varietat.

L’autor, de 46 anys, és filòleg i sommelier. Combina la seva tasca de professor en una escola de Sant Celoni amb les activitats entorn del vi. Ha participat en concursos de sommeliers, ha estat jurat en premis de vins i ha col·laborat en diversos restaurants amb estrelles Michelin. Des de l’any 2015 no ha parat de publicar amb Cossetània . Grans vins a petits preus (20156), Vins secrets de Catalunya (2016), Grans vins a petits preus 2018 (2017) i Els millors dolços de Catalunya (2019).

Actualment, segueix cuidant la seva petita i vella vinya prop del Montseny, de la qual, amb l’ajut d’un parell d’amics, fa vi al garatge de casa. Alhora, experimenta amb una microvinya plantada al seu propi jardí amb què mira de conèixer de prop diferents varietats de raïm.

Lluís Romero, autor del llibre Vins autòctons

Comparteix...

Deixa un comentari

divuit + 1 =