Josep Pagès, diputat de Junts a Madrid, va insistir que l’advocat Gonzalo Boye ens va donar esperança l’hivern dels anys 2017-2018, després de l’empresonament i l’alliberament del president Carles Puigdemont a Schleiswig-Holstein (Alemanya). Pagès Ho va fer en la presentació de l’acte I ara què? Parlem amb Gonzalo Boye, que el seu partit va organitzar divendres passat a la Sala Gran del Teatre Ateneu de Sant Celoni.

El diputat creu que aquest fet demostra que el relat de l’estat és fals i fràgil i va enumerar un seguit de temes que l’advocat ha anat desemmascarant i que reforcen la idea. És el cas de les Ordres Europees de Detenció -les moses OEDES-, la denúncia de rebelió quan hi havia un inexistent aixecament violent, passant per les actes dels europarlamentaris que l’Estat es negava a donar-les fins arribar al tema de l’espionatge de Pegasus.

El tema de l’espionatge va servir a Gonzalo Boye per enllaçar en els relats i va estar explicant que ell sobretot havia contraposat l’estat espanyol amb la Unió Europea i havia demostrat que no és un Estat de Dret. Va explicar que era una aposta per a una determinada estratègia molt fonamentada i va acabar parlant de Pegasus i de la corrupció de l’Estat i del domini que té la ideologia franquista sobre el poder judicial i la seva parcialitat.

Gonzalo Boye es va mostrar força optimista en el sentit que a l’estat espanyol se’l pot posar contra les cordes i, de fet, s’està fent. També va insistir molt en el fet de la “minoria nacional”, és a dir, tot el tracte jurídicament exacrable, jurídicament de l’Estat espanyol contra el procés polític català es basa en una idea que tracta a minoria nacional dins de les fronteres de l’Estat de manera contrària als seus drets de tots i contrària al principi d’igualtat, “un tractament discriminatori”, va dir.

Comparteix...

Deixa un comentari

dinou − cinc =