Amb 484,5 punts sobre 500, la xocolateria Exalta -marca de la pastisseria Sant Llehí de Sant Antoni de Vilamajor i amb establiments a Cardedeu i Reus, regentada per Àlex Lera i Alexandra Navarro, s’ha endut el tercer lloc al primer concurs de la revista Dulcypas (DPAS) pel Millor Bombó Artesà d’Espanya.

Un tercer premi a una elaboració de ganache de kalamansi, ganache de mango-kalamansi, cruixent de carquinyols amb xocolata amb llet 45% cacau origen Vietnam i un toc de gingebre, creat a l’obrador de Sant Antoni de Vilamajor per Alexandra Navarro.

El primer premi d’aquesta primera edició se l’ha endut la pastisseria d’Osca By Lapaca de Raúl Bernal amb 492 punts dels 500 possibles amb una elaboració a base de llimona, iuzu, i avellana en diferents textures, que inclou al seu interior components com gel, galeta, praliné i ganaxe. El segon lloc ha sigut pel bombó de fum de la pastisseria Le Llamber Manin Sucre de Cangas de Narcea (Astúries) amb 491,5 punts.

La final del certamen, que busca valorar i reviure la tradició bombonera, ha tingut lloc aquest divendres a l’Hotel Sant Cugat amb més de 130 competidors.

El nom de la pastisseria Sant Llehí de Sant Antoni de Vilamajor ha sigut notícia en les darreres setmanes per diversos reconeixements obtinguts com el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador a finals del mes de novembre i també el guardó Fava de Cacau com una de les 50 millors pastisseries de Catalaunya 2023. En aquest sentit, Àlex Lera ja deia en una entrevista de Nació Baix Montseny el passat mes de desembre que un “pastisser ha de defensar l’artesania i tenir passió per la feina”.

Comparteix...

Deixa un comentari

tretze − set =