Avui dimecres 20 de març a les 12.20 h aproximadament, s’activaran en proves les sirenes d’avís d’accident químic situades a Sant Celoni, la Batllòria, Riells i Viabrea i Gualba. El senyal de fi d’alerta serà a les 12.30 h. Amb aquest tipus de prova, que es fa de forma periòdica a tot Catalunya, es pot valorar l’efectivitat del sistema i millorar-lo en allò que calgui, comprovar les cobertures de les zones poblades i familiaritzar la població amb aquest tipus d’alerta. El sistema d’avís va destinat a la gent que es troba al carrer perquè, en un cas real d’activació de les sirenes, reconegui el seu so i es confini. L’activació en alerta de les sirenes del Sector químic de la Tordera des del CECAT de Barcelona.

Al sector químic de la Tordera es compta amb 2 sirenes situades al municipi de Gualba, 3 a Sant Celoni i la Batllòria i 1 a Riells i Viabrea. A més, Els barris de Moxerigues, Pont Trencat, Pont Romà, el Virgili, Ca l’Abril i El Temple de Santa Maria de Palautordera també es troben dins l’àrea d’afectació del Sector Químic La Tordera.

Actuacions com la propera prova de sirenes són fruit del compliment de la legislació més avançada en matèria de prevenció d’accidents majors en indústries i preparen la ciutadania a ser sensibles als consells indicats i a estar sempre en disposició d’actuar correctament.

A més d’aquestsa pobles del Baix Montseny, la prova tècnica de sirenes es farà a diferents municipis de Catalunya. De fet, Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) provarà a partir de les 10 del matí, les 84 sirenes de la xarxa d’alarmes d’avís de risc químic del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya Plaseqcat, repartides per 37 municipis de Catalunya, el so de les quals és perceptible en una àrea aproximada de 137 Km 2 .

Més informació envers el risc químic, a: www.gencat.cat/interior/riscquimic

Comparteix...

Els comentaris estan desactivats