Els Metropolitan Union tornen a estar de celebració, ja que aquest quartet català de música Barbershop són els flamants campions internacionals del concurs d’enguany En Armonia 24. Aquesta convenció de la BIBA (Barbershop Iberia Association) s’ha celebrat una vegada més a Calp (Marina Alta) del 4 al 7 d’abril. 

En Armonia 24 ha aplegat una trentena de quartets europeus (anglesos, holandesos, suecs, portuguesos, espanyols, holandesos i suïssos). Enguany els Metropolitan Union, dels quals en forma part el cantant de Sant Celoni Dani Morales, han  aconseguit la pimera posició absoluta del concurs amb una puntuació de 81,8%, la puntuació més alta assolida per un quartet nacional. 

El quartet a més del celoní Dani Morales (tenor) l’integren Martí Doñate (lead), Joan Mas (baríton) i Germán de la Riba (baix). El barbershop, o música de barberia, és un estil de música vocal sense acompanyament de close harmony per a quatre parts clarament diferenciades (tenor, lead, baríton i baix), molt popular als Estats Units, que emfatitza la importància de cantar en comunitat, l’emoció i l’espectacularitat en les interpretacions.

En l’edició 2023 els Metropolitan Union van aconseguir la medalla d’or del certamen estatal de quartets barbershop amb una puntuació de 958 punts, obtenint a més la major puntuació en cadascuna de les tres categories (cant, música i performance), segons va decidir el jurat.

Comparteix...

Deixa un comentari

16 − 1 =