Endesa ha acabat la reforma d’una línia a mitjana tensió al seu pas pel Parc Natural del Montseny per millorar el servei a gairebé 1.490 clients del Baix Montseny repartits entre les comarques del Vallès Oriental i la Selva. Entre les intervencions fetes, destaca la substitució de sis pals de fusta per tres torres metàl·liques tractades amb una pintura de color verd que facilita la seva integració a l’entorn i per tant, millora l’impacte visual de la infraestructura en el paisatge. Aquesta actuació, que ha comportat una inversió de 18.000 euros aportats íntegrament per la Companyia, millora la qualitat i continuïtat del servei als municipis de Campins, Fogars de Montclús, Gualba i Sant Celoni, Arbúcies, Riells i Viabrea i Sant Feliu de Buixalleu.

La línia intervinguda surt de la subestació de Sant Celoni i té una extensió de gairebé 36 quilòmetres. El tram reformat és el que discorre per l’interior del Parc Natural del Montseny. La Companyia ha substituït 120 metres de cablejat per un d’alumini i de tecnologia més avançada, fet que aporta una major fiabilitat al servei. Així mateix, s’han retirat sis suports de fusta per instal·lar-hi tres torres metàl·liques, més resistents, i pintades de verd. En aquestes torres, s’hi ha instal·lat, a més, un sistema d’aïllament de tipus polimèric. A diferència dels antics, de vidre, els aïllaments polimèrics estan fabricats a partir d’un compost a base de fibra de vidre i silicona i aporten significatius avantatges. En concret tenen un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps; o el vandalisme, com els trets dels caçadors.

Aquesta intervenció, a més de repercutir directament en una millor qualitat del servei dels clients dels set municipis esmentats, reforça el servei de distribució elèctrica a ambdues comarques.

Comparteix...

Deixa un comentari

4 + dinou =