L’AFA, l’equip directiu i el claustre de l’institut escola Pallerola de Sant Celoni, aprofitarà la visita que els Serveis Territorials del Departament d’Educació faran al centre aquest matí per entregar una carta oberta dirigida al conseller d’Educació, Josep González-Cambray, en la qual remarquen la necessitat “amb urgència” de l’edifici de l’ESO que porten esperant des de l’any 2019.

Recorden en l’escrit que, tot i ser una sorpresa l’anunci del departament, van rebre amb “il·lusió” la conversió del centre educatiu en institut escola el curs 2019-2020. Una notícia engrescadora perquè històricament a Sant Celoni l’administració “havia apostat per l’escola concertada”.

La realitat és que tres cursos després de l’anunci i la conversió del centre en institut escola per poder fer-hi els cursos de l’ESO el conjunt dels alumnes han perdut espais importants que permetien fer desdoblaments ara inviables, i al setembre pugen tres primers d’ESO que ara per ara no tenen espai físic.

Des de l’institut escola Pallerola consideren que “no tenir uns equipaments en condicions per a la secundària no només afecta a aquests infants, sino al conjunt del centre, ja que els espais dels petits s’han d’adaptar i compartir amb els grans”.

Expliquen que els motius de la cadena d’endarreriments són múltiples, des d’errors tècnics a renúncies de les empreses que havien guanyat el concurs, passant per una pandèmia, però les víctimes són sempre les mateixes: els infants i els docents. “Ens dirigim a vostè perque estem convençuts que desencallar la construcció és una qüestió de voluntat política”.

Avui mateix, 23 de febrer, a la tarda hi ha convocada una assemblea a l’institut escola Pallerola. Un dels temes serà quines accions es poden portar a terme per desencallar la construcció de l’edifici. S’explicarà quina és la situació actual i quines accions futures es poden portar a terme.

Comparteix...

Deixa un comentari

17 + quatre =