La palauenca Glòria Berbel ha guanyat amb el microrelat Pell de mare el segon premi del I Concurs de Microrelats del Dia de la Dona Treballadora, valorat en 100 euros i un lot de llibres. Es tracta d’un concurs organitzat per l’ Ajuntament de Llorenç (Baix Penedès) al qual s’hi ha presentat 105 treballs, repartits entre les quatre províncies catalanes i també del país valencià i balears. La participant més jove del certamen és una noia de 16 anys i la participant més gran és una senyora de 84 anys. Aquest acte pretenia aportar un gra de sorra al munt d’accions que es fan a tot el món al voltant del Dia Internacional de la Dona Treballadora al mes de març.

Pell de mare
Mans de paper d’estrassa que m’acaronen la cara. El perfum de lleixiu se’m cola pels narius quan em robes el petó que jo no et vull donar. Em dius que em mengi tot l’entrepà, em desitges sort a l’examen i em recordes que en sortir a la tarda haig d’anar a l’acadèmia d’anglès, que sigui puntual.

I te’n vas a corre-cuita. Fas tard. Has de treure la merda als qui et paguen sense assegurar-te un futur que no saps si existirà. I jo entro a l’escola esperant que els meus amics no ens hagin vist i no veig la teva última mirada d’orgull des de la cantonada, ni el teu somriure satisfet.  D’això fa massa anys…

Acarono el marbre blanc que ara és la teva llar. Una llàgrima llisca per la meva pell molt més madura, més experta, menys cruel. La meva pell de mare.
Pseudònim : LA FADADELGORG”

Aquest és el segon premi que guanya Glòria Berbel en microrelats, l’any passat també va ser premiada a Cornellà en motiu del Dia de la Dona Treballadora. A més, és una de les escriptores que formen part del Grup d’escriptors del Montseny que per Sant Jordi publicaran Relats del Montseny gràcies al micromecenetge i té un parell de novel·les acabades que esperen editor.

Els altres dos treballs premiats al certamen de Llorenç són el Premi Jove, de 50 euros i lot de llibres al relat La síndrome d’Stendhal , de Clara Jané Viñas, de Llorenç del Penedès. i el Tercer premi, valorat en 150 euros i lot de llibres, al relat Confeccions Montse, d’Àngels Codina Relat, de Barcelona.

Comparteix...

Els comentaris estan desactivats