L’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera ha editat un dossier titulat “Oportunitat de negoci al peu del Montseny”, amb l’objectiu de promocionar el municipi i fomentar la inversió d’empreses perquè s’instal·lin a Palau. Es tracta d’un dossier molt gràfic que sintetitza l’entorn natural que disposa Santa Maria de Palautordera i que representa un valor afegit i un fet diferencial per totes aquelles empreses que busquen alguna cosa més que un polígon industrial típic i tòpic.

Per això, l’alcalde de Palau, Jordi Xena, explica que “Oportunitat de negoci al peu del Montseny” s’ha elaborat d’una manera didàctica i explícita que servirà perquè els futurs inversors a Santa Maria de Palautordera tinguin un ampli coneixement del poble que els acull. Per això, en el dossier es repassa la història del poble, es fa una acurada radiografia dels cinc polígons industrials situats a Can Balmes, Can Vernedes, La Serra, Pont Romà i Can Batalla i un seguit d’annexos entre els quals s’informa de l’economia i activitat empresarial, l’anàlisi del territori, els espais naturals, l’anàlisi d’infraestructures de subministrament, serveis existents, infraestructures de comunicacions, pressió fiscal i planejament urbanístic vigent.

En aquest sentit, Jordi Xena recalca que “l’entorn privilegiat, una bona xarxa de comunicacions, els preus i una pressió fiscal de les més baixes de la comarca, de la província de Barcelona i de Catalunya són elements prou importants perquè les empreses puguin establir-se a Santa Maria de Palautordera”.

Tanmateix, es fa referència que des de l’any 1999 hi ha en funcionament  el Servei  Local d’Ocupació integrat a la xarxa Xaloc de serveis locals d’ocupació de la província de Barcelona que ofereix a les empreses la gestió d’ofertes de treball, obtenint la relació òptima entre el perfil de treballador que cerquen aquestes i el lloc de treball que cerca el demandant. Mitjançant la web d’ofertes de la xarxa, les empreses poden fer difusió de les seves ofertes defeina i obtenir candidats per cobrir-les.

Visita a la Generalitat
Aquesta setmana passada l’alcalde de Santa Maria de Palautordera, Jordi Xena, i el regidor de Promoció Econòmica, Ramon Arabia, han fet a mans aquest dossier a responsables  del servei de localització empresarial del departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu que també disposin d’aquesta informació i s’ampliïn les vies d’atracció del territori i la projecció dels polígons per reactivar l’economia del municipi. Amb aquest objectiu, es van reunir amb Dolors Paniagua i Asunción Mayoral d’Invest in Catalonia, les quals han valorat el treball i la informació que conté aquest dossier  i han assegurat que és una eina valuosa per poder captar inversors estrangers disposats a instal·lar-se a Catalunya.

Comparteix...

Els comentaris estan desactivats