La revista La Vila ha rebut un nou reconeixement per la seva trajectòria dels darrers vint-i-cinc anys. En aquesta ocasió l’ha atorgat la Federació d’Associacions d’Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals en el decurs de la gala de la Nit de les Revistes i la Premsa en Català que s’ha celebrat aquest dimecres a l’Espai Endesa de Barcelona. L’editor de la revista, Jordi Purtí, ha expressat la seva satisfacció per rebre aquest reconeixement sobretot perquè a través de la premsa local i comarcal i en català “podem donar cobertura i visibilitat a tot allò dels nostres municipis que generalment no veiem publicat en els grans mitjans de comunicació”.

En la Nit de les revistes i la Premsa en Català d’enguany els editors  han apostat per la internacionalització dels premis. En aquesta edició, s’ha premiat el músic letó Martins Brauns i el polític socialdemòcrata alemany Bernhard von Grünberg, que han contribuït a posar Catalunya en el mapa europeu en diferents àmbits. Brauns va cedir els drets de la cançó “Saule, Perkons, Daugava”, que es va versionar per crear el tema “Ara és l’hora”, protagonista de la Diada Nacional de l’11 de setembre del 2014. Mentre que Von Grünberg se’l premia “per posar el focus sobre Catalunya en països com Alemanya i en espais com la Unió Europea”.

El darrer Premi Especial de la Federació ha estat per a Txell Feixas, que ha rebut el de l’àmbit de comunicació. Feixas és l’actual corresponsal al Pròxim Orient de TV3 i Catalunya Ràdio i el seu premi vol ser un reconeixement a tots els corresponsals dels mitjans públics que, amb la seva feina, “permeten que el país tingui una televisió i una ràdio públiques que poden parlar d’igual a igual amb els mitjans internacionals més importants del món”.

Francesc Fàbregas, president de l’Associació Catalana de la Premsa Comarcal, lliura el reconeixement a l’editor de la revista La Vila. Foto: APPEC

Altres premis atorgats han estat per a ‘Petit Sàpiens’ com a millor revista, per a ‘La Comarca d’Olot’ a millor mitjà de premsa local i comarcal i a a ‘Somgarrigues.cat’ millor mitjà digital. Els premis de reconeixements també han estat per a la revista ‘Mètode’, de la Universitat de València, i per a la revista ‘Llengua Nacional’, de l’Associació Llengua Nacional.

Aquest acte que se celebra per quart any consecutiu té com a objectiu posar en valor la tasca de les publicacions dels Països Catalans amb l’atorgament de reconeixements en diferents categories. És també un termòmetre de l’estat del sector i un espai de reflexió sobre el paper dels mitjans de comunicació en la construcció del nou país.

Tots els premiats en la Nit de les Revistes i la Premsa en Català. Foto: APPEC

Comparteix...

Deixa un comentari

cinc + 5 =