El ple de l’Ajuntament de Santa Maria de Palautordera en sessió extraordinària ha declarat el delegat del Govern d’espanya a Catalunya, Enric Millo, persona no grata al municipi ja que el consideren com a un dels principals responsables per l’actuació violenta i desproporcionada dels cossos policials espanyols en molts col·legis electorals el passat 1 d’octubre mentre s’estava votant el referèndum d’autodeterminació de Catalunya.

En aquest sentit el plenari també ha condemnat la violència injustificada generada per l’Estat espanyol “emparat pel seu Govern contra veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats que l’únic que volien és decidir i exercir la democràcia”. En la moció aprovada, amb els vots a favor del PDECat, CUP i ERC i l’abstenció del PSC, també es fa referència als ferits que avui s’ha sabut que s’eleven a 1.066.

Des de Santa Maria de Palautordera tanmateix s’exigeix la retirada dels policies i guàrdies civils enviats expressament per impedir l’exercici democràtic de votar en un referèndum, reprimint amb violència les llibertats i drets fonamentals de la ciutadania. Alhora es reconeix l’actitud, valentia i el comportament cívic i pacífic de més de 2 milions de persones que es van expressar a les urnes “tot i el terror que va voler imposar l’Estat espanyol”.

Tot i les reiterades negatives dels darrers dies s’insisteix en demanar la mediació i el suport de les institucions europees i de la comunitat internacional i es deixa constància que els municipis catalans i els seus càrrecs electes estaran al costat d’allò que decideixin les institucions catalanes, Govern català i Parlament de Catalunya.

D’altra banda, i com esmena a la moció inicial, davant la utilització del Govern espanyol de les vies judiacials per aturar el procés en comptes de dialogar i que ha suposat l’empresonament de Jordi Sànchez, president de l’ANC, i Jordi Cuixart, president d’Òmnium, es condemna la decisió de la jutgessa de l’Audiència Nacional de l’Estat espanyol, Carmen Lamela, per declarar presó sense fiança per a Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. 

Al mateix temps es fa una crida a mobilitzar-se a les concentracions convocades de manera oficial per l’ANC i Òmnium i s’exigeix que els dos presidents de les entitats sobiranistes siguin alliberats i que tornin a casa al més aviat possible.

 

Comparteix...

Deixa un comentari

4 × 5 =