Aquest dimarts 9 d’abril Protecció Civil de la Generalitat provarà una vegada més l’efectivitat del so i la cobertura de les 89 sirenes que alerten d’accident químic a la població que estan situades en 39 municipis catalans. La prova de les sirenes del Plaseqcat, que es realitza dos cops l’any, es farà entre les 10 hores i les 12.50 hores. Es podran sentir tres senyals ondulants d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons (el podeu escoltar aquí) i un senyal de 30 segons que indica el final de l’alerta (el podeu escoltar aquí).  

Durant la prova Protecció Civil enviarà missatges a través de les xarxes socials i l’aplicació per a mòbil Gencat per avisar de la sirena de cada zona, tal com es faria en el cas d’un accident químic real. Els municipis del Baix Montseny de la demarcació de Barcelona que participaran al simulacre seran Sant Celoni i Gualba.  A la demarcació de Girona hi ha sirenes a Riells i Viabrea.

Com en tots els exercicis, s’ha informat de la prova de sirenes als centres educatius i s’ha demanat la seva participació realitzant simulacres de confinament. Més de 22.000 persones, entre alumnat i personal docent i no docent d’una cinquantena de centres escolars situats a 26 municipis on hi ha sirenes de risc químic, aprofitaran la prova de dimarts per fer un simulacre de confinament a les aules.

Comparteix...

Deixa un comentari

cinc × un =