Aquest divendres 27 de setembre a les set de la tarda a la Biblioteca L’Escorxador de Sant Celoni es presenta el llibre Cristòfor Colom, príncep de Catalunya, a càrrec del seu autor Jordi Bilbeny.

La identitat de Cristòfor Colom segueix sent un gran enigma. Una espessa boira de misteris, interessos i contradiccions envolta la figura del navegant. Ni tan sols la tesi més divulgada, i generalment acceptada, del llaner genovès d’origen plebeu aconsegueix donar una resposta convincent a la incògnita de qui era, en veritat, Cristòfor Colom. Contràriament, s’obren noves llacunes entorn de la seva biografia. 

Després d’uns quants anys descatalogat, per fi els lectors tenen ara l’oportunitat de gaudir de nou o, per primera vegada, de la reedició d’aquest llibre, que és resultat d’un treball de recerca fonamentat, convalidat i exhaustiu que durà gairebé vint anys. L’autor, Jordi Bilbeny, construeix un relat que fa trontollar el discurs oficial i proposa una nova mirada al passat del Descobridor, que es projecta i agafa forma en un Colom català, instruït, de…

Comparteix...

Deixa un comentari

dos × tres =