Fins el dia 9 de febrer a les sales d’exposicions temporals del Museu Etnològic del Montseny, La Gabella, a Arbúcies es pot visitar l’exposició del seu Combat contra les tropes borbòniques succeït el dia 13 de gener de 1714. L’exposició, emmarcada dintre dels actes del tricentenari,  és un homenatge a tots aquests herois que al llarg de tres segles foren recordats únicament per una dita: Arbúcies, gent d’astúcies matavalons.

Ara, mercès al treball de recerca històrica portada a terme des d’Arbúcies es pot donar forma a la llegenda, en l’exposició es poden llegir els documents i llibres escrits en el mateix moment del combat, es poden reviure els espais en què tingueren lloc els fets, es pot conèixer qui eren i com anaven vestits els seus protagonistes, però per sobre de tot es pot descobrir una pàgina importantíssima de la “nostra història que ens dignifica com a poble i com a comunitat”, s’explica des de l’Ajuntament.

L’exposició s’emmarca dins el context de molts actes que es faran al llarg de l’any per commemorar el tricentenari d’aquell Combat d’Arbúcies. El mateix dia 14 ja es va fer una marxa d’atxes fins a la Plaça, i els dies 18 i 19 es va fer una representació històrica del combat, amb més de 100 figurants vestits d’època. Entre molts altres actes està prevista la publicació d’un llibre que contextualitzi el combat del d’Arbúcies amb la Guerra de Successió.

FOTO: Ernest Aymerich. Escenificació del Combat

Comparteix...

Deixa un comentari

onze + 13 =