El Servei d’Atenció a les Persones (SAP) que s’ofereix des de l’Ajuntament d’Arbúcies ja dóna més de 200 hores de servei a famílies del municipi. Les persones beneficiàries d’aquest servei tenen més de 65 anys i necessiten cures a domicili, neteges i acompanyament. El projecte, impulsat des de l’Ajuntament i gestionat per Trafad Cooperativa, ja ha permès crear tres llocs de treball.
El regidor d’Atenció a les Persones, Jaume Salmeron, s’ha mostrat molt satisfet pel funcionament del SAP, ja que dóna cobertura a sis famílies d’Arbúcies i “seguim creixent per la bona acollida que ha tingut el servei i la gent que l’està utilitzant n’està molt contenta”. En aquest sentit, Salmeron també ha destacat la creació de tres llocs de treball i ha assenyalat que a mesura que s’ampliï el servei, es podrà donar feina a més persones. Actualment, aquestes tres persones donen més de 200 hores d’atenció domiciliària amb l’assessorament d’Albert Tomàs.

Des de fa dos mesos, el servei es gestiona des de Trafad Cooperativa, una cooperativa que també dóna servei d’atenció a les persones en col·laboració amb els ajuntaments de Blanes i Palafolls. Un dels compromisos municipals era millorar l’atenció a la gent gran, sobretot la que viu sola. Amb la implantació del SAP, Arbúcies disposa d’un nou servei per arribar a més població amb un servei de qualitat i especialitzat. El proper dimecres, 10 de desembre, es farà una xerrada informativa a la gent d’Arbúcies per explicar el funcionament del SAP, així com també quins serveis s’ofereixen i quina és la feina que s’està fent en aquests moments.

El Servei d’Atenció a les Persones respon a les demandes incloses en l’estudi de la gent gran d’Arbúcies elaborat l’any 2012. L’estudi, elaborat a partir de més de 600 entrevistes a persones més grans de 65 anys del municipi, detectava la necessitat d’incorporar nous usuaris al servei d’atenció domiciliària.

Comparteix...

Deixa un comentari

2 + quatre =