Aquest any es posarà en marxa a l’Ajuntament, a l’Escola de Música, al pavelló de Can Delfí i a la futura piscina climatitzada

La nova xarxa de biomassa, que es posarà en funcionament enguany, permetrà estalviar 731.000 euros a l’Ajuntament d’Arbúcies en consum d’energia. Instalsud, l’empresa que durà a terme la instal·lació de la caldera i de fer arribar el subministrament, ha fet una previsió d’estalvi del 21,3 per cent en 15 anys en energia en diferents edificis de titularitat pública i de titularitat privada però d’ús públic.

La primera fase del projecte es preveu acabar aquest 2015 i s’abastirà els edificis de l’ajuntament, l’Escola de Música i actual biblioteca i escola d’adults, el Museu Etnològic del Montseny, el poliesportiu de Can Delfí i la futura piscina climatitzada. La segona fase s’estima que es posi en marxa el 2016 i que inclogui la residència geriàtrica, l’escola Vedruna i l’Hotel d’Entitats. I, finalment, la tercera fase d’execució del projecte afectarà els edificis de la nova biblioteca, una nova sala de fitness i Can Delfín (l’Oficina de Promoció Econòmica).

En aquest sentit, l’alcalde d’Arbúcies, Pere Garriga, ha explicat que “aquesta xarxa de calor ens permet reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera, incrementar l’ús d’energies renovables al municipi i abaratir els costos actuals d’energia”. D’altra banda, l’alcalde també destaca que amb aquest contracte és permet la renovació de les instal·lacions i potenciar la producció d’estella forestal amb l’augment de llocs de treball i potenciar la gestió forestal sostenible als boscos d’Arbúcies.

Un cop finalitzades les tres fases, l’Ajuntament farà la licitació de la segona xarxa de calor a la zona escolar que inclourà els edificis de l’escola Dr. Carulla, El Jardinet, l’IES Montsoriu, el parc de Bombers, el local del SEM i ADF, el magatzem municipal, la comissaria de policia, el Taller Ocupacional Montsoriu, Can Cassó i les Naus Ayats.

La nova instal·lació permetrà substituir l’ús de la font d’energia actual (gasoil, propà o electricitat) per un combustible d’origen local, net i renovable per donar servei a les exigències tèrmiques de les edificis. L’energia primària per l’aportació de calor serà la biomassa forestal, mitjançant calderes d’aigua calenta. La biomassa necessària per generar tota la demanda de calor de l’edifici provindrà de boscos propers a la zona, promovent d’aquesta manera la gestió eficient de boscos de la Vall d’Arbúcies i l’ús d’una energia renovable i local.

El cost total de l’obra serà de 632.000 euros que assumirà íntegrament l’empresa adjudicatària del projecte, qui també realitzarà les tasques de manteniment i la venda d’energia a la propietat dels edificis mitjançant una millora econòmica respecte l’actual combustible.

Comparteix...

Deixa un comentari

quatre × quatre =