Aquesta setmana s’ha posat en funcionament la tercera caldera de biomassa d’Arbúcies que dóna subministrament a l’Ajuntament, el Museu Etnològic del Montseny, La Gabella, i l’edifici de Can Cornet que acull la Biblioteca Municipal i l’Escola de Música.

La nova instal·lació, situada a la zona de Can Delfí, consta d’una caldera de biomassa que subministra calor a diferents equipaments municipals, els que s’han esmentat anteriorment i, en un futur, també a l’Hotel d’Entitats i el mateix edifici de Can Delfí. La infraestructura està formada per una sala de màquines amb una caldera de 500kW, un dipòsit d’inèrcia d’aigua de 5.000 litres  i el conjunt de col·lectors hidràulics i bombes de circulació que permeten la distribució d’aigua calenta i energia tèrmica fins a cada un dels equipaments. Annexa a la sala de calderes, hi ha la sitja de biomassa d’un volum total de  85m3. El combustible utilitzat és estella forestal provinent de la neteja dels boscos de l’entorn d’Arbúcies. L’empresa encarregada de les obres és la que ha assumit el cost de la inversió, així mateix també es farà càrrec del manteniment.

Amb aquesta nova caldera, Arbúcies ja en disposa de tres: una situada al pavelló de Can Pons i una altra al pavelló de Can Delfí, que ja fa temps que estan en funcionament.

Finalment, s’han aprofitat aquestes obres per dur a terme la reordenació de l’aparcament d’aquest espai. S’ha ampliat la zona de pàrquing, que actualment entre la part de dalt i de baix ofereix una capacitat per a 70 vehicles.

biomassa2

Comparteix...

Deixa un comentari

19 − dotze =