Cinc equipaments municipals de Llinars del Vallès com són el pavelló d’esports, la piscina coberta, la biblioteca, els vestidors del camp de futbol i l’antic CAP, disposen de servei de calefacció i agua calenta de la nova instal·lació de biomassa amb una caldera d’estella de 500 kW. La instal·lació, que ha tingut un cost de 308.644 euros, amb una subvenció de 200.000 euros de la Diputació de Barcelona, ha estat inaugurada aquest divendres pel vicepresident primer i responsable de l’Àrea de Territori i Sostenibilitat, Dionís Guiteras, juntament amb el diputat adjunt d’Espais Naturals, Jesús Calderer, i l’alcalde, Martí Pujol.

La nova caldera permet un estalvi de 71,81 t/kW-any d’emissions de CO₂ a l’atmosfera, i un estalvi calculat de 18.234 euros/any a partir d’un consum estimat de 108 t d’estella provinent d’actuacions de prevenció d’incendis, en una superfície forestal gestionada d’11 ha, i que subministra l’Associació de Propietaris Forestals del Montnegre i Corredor a partir del contracte establert amb l’Ajuntament de Llinars.

En l’acte inaugural, el vicepresident primer, Dionís Guiteras, ha remarcat l’aposta de la Diputació de Barcelona en impulsar l’ús d’energies renovables en els municipis de la demarcació. Guiteras ha dit que “aquesta energia, a més de ser una aposta per a la preservació del medi ambient, és també un instrument per a la prevenció d’incendis forestals, ja que permet un ús comercial d’un producte provinent de la gestió dels nostres boscos”, i ha afegit “aquest és un fet de gran importància, ja que dona productivitat i rendibilitat a uns boscos que representen el 60% del nostre territori, que per si sols, són inviables econòmicament”.

Per la seva banda, l’alcalde, Martí Pujol, ha remarcat l’aposta del municipi en la utilització d’energia procedent de la biomassa forestal, que ja dona servei a gairebé el cinquanta per cent de les instal·lacions municipals. Pujol també ha assenyalat la importància de l’estalvi econòmic, a banda dels valors mediambientals, en utilitz

Comparteix...

Deixa un comentari

deu − cinc =