A dia 1 de juny, els ciutadans i ciutadanes dels diversos pobles del Baix Montseny assistim atònits a veure com 5 dels nostres municipis passen a la fase 2. Els 5 que pertanyen a la comarca de la Selva, i per tant a la província de Girona.

En canvi els 12 municipis que pertanyen, encara, al Vallès Oriental seguiran en la Fase 1.

I no només això, també veiem com la Regió Sanitària Metropolitana Nord i Sud, i Barcelona ciutat queden unificades.

Si s’hagués atès la recomanació de la conselleria de Salut d’excloure el Baix Montseny de la zona sanitària metropolitana, a dia 1 de juny tot el Baix Montseny ja seria en fase 2. Però no cal que us expliquem que des del Govern Estatal es va decidir no atendre la proposta de la conselleria.

Això condemnarà als municipis del Baix Montseny que formen part, encara, del Vallès Oriental, a seguir el ritme de les fases de desconfinament que marcarà Barcelona ciutat.
Ens posa a la cua. Amb els nostres benvolguts amics urbanites.

El Manifest Baix Montseny pren encara més sentit, doncs. Quinze alcaldes i alcaldesses, més d’una trentena de regidores i regidors, de diversos colors polítics, ja s’hi han adherit, junt amb un bon grapat de personalitats o persones que han excel·lit en els seus diferents camps d’acció i ocupació.

També més de tres centenars llargs de ciutadanes i ciutadans, de tots els àmbits professionals i també de tots els municipis. Tots els municipis. No en falta ni un. I les adhesions van augmentant. Podeu consultar la llista aquí.

Per tant, hem decidit començar a crear un grup de treball obert a gent que tingui ganes d’arremangar-se, per enfortir-nos en el camí que volem recórrer.

Un camí que ja ha estat recorregut no fa massa temps pel Moianès o el Lluçanès.

La ruta és clara, malgrat tots els obstacles i tota la feinada que comportarà. Però qualsevol camí, per llarg i difícil que sigui, comença sempre amb només una primera passa. Primer un peu i després l’altre. I ens disposem a recorre’l sencer.

Irònicament, hem volgut ordenar en fases també el nostre camí cap a la nova comarca del Baix Montseny.

Ara tot just som en la fase zero. Recollint els suports i acumulant múscul. Organitzant-nos.
Després vindrà la fase 1, la fase 2 i la fase 3. Pel camí farem molta pedagogia, volem ser clars, i argumentar. Explicar perquè el Baix Montseny és una realitat social, econòmica i cultural innegable, i perquè la relació entre aquests pobles és del tot natural.

Explicarem tant bé com puguem perquè fa tant de temps que aquesta reivindicació és present en l’ordenació territorial catalana i no marxa ni amb aigua calenta.

Farem actes públics, quan es pugui, i persistirem en tot el procediment legal que cal seguir. Duri el temps que duri. Treballant-nos cada llum verda que caldrà obtenir.

Al final tot ha de desembocar en que els mateixos ciutadans i ciutadanes decideixin lliurement el que volen, si ho volen o no. Ni més, ni menys.

Grup de Treball Manifest Baix Montseny

Campanya «El Baix Montseny Existeix.»

Comparteix...

Deixa un comentari

3 + 7 =