Dia de sol radiant i les grades instal·lades a l’aparcament del pavelló 11 de Setembre plenes a vessar per veure un an y més la Festa de les Gitanes amb la ballada de la Colla del Ferro, enguany amb 163 parelles participants. No hi han faltat els Diablots, el capità de Cavall, el Vell i la Vella i els músics per la Filferrada i la Festa de Gitanes. El crit de Ferrooo! tampoc no hi va faltar.

El Ball de Gitanes de Sant Celoni, d’orígen ancestral, i en el Catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya va tornar a ser un atractiu festiu i cultural per al municipi. Enguany el convidat d’honor de la festa va ser en Jordi Deumal de la Colla Gegantera de Sant Celoni.  

La Festa de Gitanes va començar amb la Cercavila de Gitanes des del Casal de la Gent Gran al carrer Balmes fins al pavelló, acompanyats pels 40 músics de la Principal del Ferro.

Les músiques del Ball de Gitanes són originals de Sant Celoni i la majoria de peces són del compositor Josep Ferrer i Torres. La Colla del Filferro ballarà el Galop d’ Entrada i Galop de Sortida, Passeig de lletres, Corrandes 25, Filferrada Pasdoble passeig, Polca de Sant Celoni, Trentuka, Farandola i Yellow Rock.

Les portes del recinte s’han obert a les 10 del matí i per amenitzar l’espera, s’ha programat l’actuació del grup Els Dàlmates.

11

 

Comparteix...

Deixa un comentari

7 + un =