reballada victòria aquesta nit del FC Barcelona davant de l’Athletic Club per 1 a 0 a l’Estadi Olímpic de Montjuïc, però no va ser fins al minut 80 que el jove Marc Guiu, de 17 anys de Santa Maria de Palautordera -o de Sant Celoni– no va desencallar el partit. Feia 23 segons que havia entrat al camp i en la primera pilota que va tocar la va enviar al fons de la xarxa. Era el seu debut oficial a les ordres de Xavi en el primer del Barça. Un trionf important que permet col·locarse a un sol punt del Real Madrid, justament a sis dies de jugar-se el clàssic.

Marc Guiu, que ha estudiat al Cor de Maria de Sant Celoni, juga al Barça des dels deu anys on hi va arribar provinent de la Penya Barcelonista de sant celoni de prebenjamí i ara, encara en edat juvenil, és un dels jugadors que agraden a Xavi, que ja el va fer debutar en el partit amistós que el FC Barcelona va jugar al Japó en l’homenatge a Iniesta. De fet, es pot dir que ha fet el salt des del juvenil al primer equip ja que, al Barça Atlètic només hi ha jugat els darrers minuts d’un partit. La seva estrena un somni fet realitat, com ell mateix ha expressat a la xarxa X.

Amb les baixes que té ara l’equip s’haurà de veure si tindrà alguna mena de protagonisme en el clàssic de dissabte vinent, també a Montjuïc. Després d’aquest partit el golejador baixmontsenyenc s’haurà d’incorporar a la Selecció Espanyola Sub-17 per jugar a Indonèsia el Mundial de la categoria.

Al final del partit Guiu deia a TV3 que encara no s’ho creu “estic gaudint del moment i digerint l’emoció”. El jugador del planter blaugrana assegura que no s’ho imaginava “però estic treballanta tota la vida per aprofitar les oportunitats i ho he aconseguit”. També ha manifestat que és un honor fer el gol a Unai Simón, el porter de l’Athletic Club, però també de la selecció espanyola absoluta.