Les festes de Carnaval d’enguany tancaran els actes de celebració dels 250 anys de Gitanes a Sant Celoni. Ha estat un any d’actes diversos de reconeixement i de posada en valor d’una festa que forma part del patrimoni i de la identitat local.

Dissabte passat ja es va  inaugurar l’exposició Ball de Gitanes, més de 250 anys a la Rectoria Vella que es podrà visitar fins el 8 d’abril. El dissabte 10 hi haurà la festa de la Filferrada amb el cercavila i el ball de gitanes de la colla del Filferro i el dia 11 la ballada de la colla del Ferro del ball de gitanes. 424 balladors i balladores ompliran la plaça durant el cap de setmana acompanyats del Vell i la Vella, el Capità de cavalls, els Diablots i la Principal del Ferro. La ballada de Gitanes de diumenge comptarà amb Jordi Turull com a convidat d’honor.

La festa de Carnaval a Sant Celoni començarà amb el divendres 9 amb les rues infantils que organitzen les diferents escoles. La festa continuarà el dissabte 10 amb l’arribada del Rei Carnestoltes acompanyat de tots els personatges de la comparsa del  Bocs i Cabres i la concentració i rua de comparses.

Música, disfresses i coreografies al llarg del cercavila i especialment, a la plaça de la Vila on els diferents grups s’aturaran per mostra tot el que han preparat. A partir de les 9 del vespre hi haurà un sopar per a la gent de les comparses, el lliurament de premis del concurs de comparses amb premis per valor de 250 euros a la comparsa més elaborada, la més original i la més votada i fins les 3 de la matinada ball de disfresses per a tothom amb Magictones i el DJ LeeBeats.

El diumenge 12, els més petits podran gaudir del ball de disfresses infantil al Teatre Ateneu amb el grup Pep Puigdemont i els Sidrus. I finalment, per acabar les festes de Carnaval, el dimecres 1 de març, vetlla del Carnestoltes, enterrament de la sardina i correfoc.

Carnaval a La Batllòria

A la Batllòria, també es ballen Gitanes. Els alumnes de l’Escola Montnegre tenien previst ballar dijous 8 de febrer a la tarda però ho han traslladat a dijous 15 de febrer per les inclemències meteorològiques. Pel que fa a la festa de Carnaval tindrà lloc el dissabte 10 de febrer, a la tarda, amb la rua de comparses, i tot seguit al pati de l’escola Montnegre música i ball amb un DJ. 

FOTOS: Ballada de Gitanes 2017

Comparteix...

Deixa un comentari

disset − set =