El guanyador absolut ha estat el subcampió olímpic a Londres 2012, Javier Gómez Noya per davant dels danesos Martin Jensen i Jens Toft

Un espectacular Javier Gómez Noya s’ha proclamat vencedor del Campionat d’Europa de Triatló de Mitja Distància, alhora que aconseguia el triomf en el Half Challenge Barcelona, en la seva estrena en la mitja distància aquest diumenge 19 de maig. El gallec ha estat en tota la prova en els llocs capdaventers i ha dominat amb autoritat la prova. L’elit masculina prenia la sortida a les 7 del matí a la platja de Calella, en una intensa i espectacular jornada.

Jens Toft ha estat el primer a completar els 1,9 km de natació, seguit a escassos tres segons per Javier Gómez Noya, amb el rus Yaroshenko en tercera posició. Després de la sortida de la T1, el danès Toft ha liderat els quilòmetres inicials del segment ciclista, disputat en part pel Baix Montseny, seguit de Gómez Noya que una vegada ha atrapat el danés ja no ha abandonat la primera posició i afrontar els 21 km finals de carrera corrent còmodament fins a creuar la línia de meta en primera posició.

El gallec ha tret un avantatge de més de sis minuts pel que fa al segon classificat Martin Jensen i de més de vuit minuts amb el medalla de bronze, Jens Toft. Un altre dels grans noms de la Half Challenge Barcelona era Chris McCormack que ha arribat en sissena posició. En equips Espanya aconseguia la victòria, seguida de Dinamarca en segona posició i Itàlia en tercera.

El celoní Diego de La Torre que també competia ha aconseguit el seu doble objectiu acabar la triatló amb un temps de 6h02’51” i fer una dedicatòria-homenatge a en Sergi Subirà quan ha passat la línia de meta. Al final ha agraït a tots el companys del Triatló Sant Celoni i els voluntaris pels seus ànims, a la gent de Sant Celoni i a tota la seva família. Diego de la Torre ha acabat la Half Challenge en el lloc 850.

L’entrega de premis serà aquesta tarda i just abans es guardarà un minut de silenci en homenatge a Sergi Subirà, mort a la platja de Calella el 2 de maig mentre s’entrenava per participar en aquesta triatló.

Comparteix...

Els comentaris estan desactivats