Els ajuntaments de Sant Celoni, Llinars, Santa Maria de Palautordera, Granollers, les Franqueses del Vallès, Parets, la Garriga, Montornès, Montmeló, Cardedeu, Canovelles, la Roca, Sant Fost de Campsentelles, Vilanova, Martorelles i Vallromanes, la Mancomunitat de la Vall del Tenes, la UEI i PIMEC, els sindicats UGT i CCOO i el Consell Comarcal impulsen el programa “Promoure l’Ocupació a la Indústria Local” destinat a millorar la capacitació de 100 aturats/des del Vallès Oriental, preferiblement majors de 45 anys, per trobar feina al sector del metall. El programa combina accions d’orientació, tutorització, formació i  facilita la seva inserció laboral a les empreses.

Les accions formatives s’iniciaran durant el mes d’octubre i tan els Serveis Locals d’Ocupació dels municipis implicats com el Consell Comarcal del Vallès Oriental han començat la preinscripció de les persones interessades -fins el proper dijous 24 de setembre- per seleccionar els beneficiaris d’aquestes actuacions.

Els cursos que s’impartiran són: Mecanització convencional, torn i fresa- Itinerari Soldadura- Electricitat industrial- Interpretació i disseny de plànols- Atenció al client i tècniques de venda.

Alhora, s’ha iniciat la prospecció d’empreses representatives dins el sector del metall a la comarca. Es realizaran un mínim de 120 visites presencials per aconseguir la inserció laboral dels beneficiaris del programa amb la corresponent bonificació a l’empresa col·laboradora de 1.500 euros per contractació mínima de sis mesos. Aquestes bonificacions s’atorgaran en funció del les bases especifiques  que seran publicades pel Consell Comarcal del Vallès Oriental i que en regularan el procediment, els requisits, els terminis i la quantia.

Comparteix...

Deixa un comentari

2 × 4 =