Un pastisser de Sant Celoni l’elabora des de fa un mes seguint una antiga recepta del seu avi per fer el xuixo de croissant

Poc es podia esperar el pastisser de Sant Celoni, Guillem Lleonart, la repercussió mediàtica que està tenint el seu crònut, la pasta de moda mig dònut i mig croissant. “estic desbordat”, explicat el jove pastisser celoní, descendent d’una generació de pastissers de llarga tradició al poble. De fet, el crònut no és res més que donar una forma rodona al xuixo de croissant seguint la recepta que tota la vida havia fet servir el seu avi, Matias Lleonart. I l’èxit ha estat rotund i ara s’ha desfermat després de l’impacte que ha tingut a la premsa.

L’origen de tot plegat comença un mes enrera quan un amic de la família que viu a Nova York els va fer arribar un enllaç d’un mitjà de comunicació americà. S’explicava la història de Dominique Ansel, el pastisser francès del Soho que ha revolucionat Manhattan amb els crònuts. L’endemà mateix, a Can Lleonart van fer la primera prova amb la pasta de croissant fregida i en forma de dònut. “Va agradar i des de llavors no hem parat”, ha dit a laviladigital.com Guillem Lleonart.

La repercussió ha estat tant gran que ja estan estudiant la manera d’aterrar a Barcelona amb la marca Crònuts BCN. també els han demanat si en podien servir a cafeteries i restaurants. “Toco de peus a terra, perquè se que això pot ser una moda que va i ve, però estic content perquè d’alguna manera ens hem situat al mapa”. Els crònuts que es poden trobar a Can lleonart al preu de 3 euros (3,70 dòlars als EEUU) són de tres tipus: sols o farcits de xocolata i de crema.

Comparteix...

Els comentaris estan desactivats