El dissabte 20 de maig hi haurà una nova edició del Festival de Poesia de Sant Celoni, organitzat per l’Ajuntament de Sant Celoni amb la coordinació addicional i la presentació del poeta, traductor i escriptor celoní Pau Gener Galin. El programa consta, com sempre, d’una barreja de poetes més consolidats i consolidades, amb d’altres potser més joves que encara estan en la seva primera o segona publicació. Es tracta sempre de poetes que escriuen en català, d’arreu dels Països Catalans, amb una especial atenció a les seves trajectòries bibliogràfiques però també de recitals en directe. Es respecta sempre la paritat. Serà a les sis de la tarda al pati interior de Can Ramis, o a la sala Bernat Martorell en cas de pluja, amb entrada lliure.

Enguany el cartell porta com a poetes majors a Daniel Busquets, autor de la trilogia La trama perfecta – El clímax – Els ambients, a Labreu Edicions. Odile Arqué, amb publicacions des dels anys 80 del segle XX, i amb la seva obra més recent sota el braç, Frontal, a Adia Edicions.

Victor Bonet Arbolí, conegut per ser membre del grup de poesia en directe Nicomedes Mendes. Chantal Poch, guanyadora del premi Salvador Iborra amb l’Ala Fosca, a Viena edicions, i que acaba de publicar el seu segon poemari Cremaven. La Granollerina Marina Miralles, de qui es coneixia un primer poemari dit La sort del Sísif, i recent guanyadora del premi Màrius Torres amb el seu poemari Llavors. I David Caño, poeta amb moltes publicacions i de llarga trajectòria en directe, guanyador dels Jocs Florals de Barcelona per Un cos preciós per destruir, i conegut per formar part de l’espectacle Ovidi junt amb Borja Penalba, David Fernandez i Mireia Vives.

La col·laboració de la Biblioteca l’Escorxador fa que els seus usuaris tinguin disponibles en préstec alguns llibres dels i les poetes que venen a recitar enguany. I la col·laboració de Punt7 Ràdio, fa que el Festival quedi enregistrat en àudio i es pugui emetre per la FM i a més ser consultat en l’arxiu dels programes especials. La llibreria Els 4 Gats, col·labora ocupant-se de tenir una paradeta amb els llibres dels i les poetes protagonistes, però també volums de poesia de poetes que han vingut a Sant Celoni en anteriors edicions del festival.

Ja l’onzena edició del Festival de poesia, una marca més que consolidada a Sant Celoni, que tornarà a fer possible que la gent de Sant Celoni descobreixi què es cou en la poesia catalana actual, i que gent de fora vingui a descobrir Sant Celoni.

Comparteix...

Deixa un comentari

vuit + set =