L’Ajuntament ha obert un expedient informatiu reservat per esbrinar els fets denunciats per dos agents contra companys seus

L’alcalde de Sant Celoni, Joan Castaño, ha assegurat en el decurs del ple municipal celebrat el 26 de setembre que s’actuarà amb contundència i es depuraran totes les responsabilitats que calguin si es confirmen els fets que hi ha agents de la policia local que consumeixen alcohol en hores de servei, tal com ho han denunciat dos agents de la pròpia comissaria de Sant Celoni.
En la sessió plenària es va confirmar que l’Ajuntament ha obert un expedient d’informació reservada, i que s’ha requerit, tant als denunciants com als denunciats, informació per esbrinar que és el que realment està passant i, “si veiem que hi ha indicis d’alguna irregularitat es nomenarà un instructor independent”. De moment, les diligències d’aquest procés les porta a terme el secretari de la corporació.
Tant l’alcalde, Joan Castaño, com el regidor de Seguretat, Josep Capote, han manifestat que no es descarta que d’aquesta situacióno en sorgeixi la necessitat d’obrir més d’un expedient perquè l’abast de la investigació pot anar més enllà d’aquests fets denunciats “encara que hores d’ara és aventurar molt, ja que primer s’ha de poder demostrar els fets que es denuncien i també hi ha d’haver la presumció d’inocència”. A més, es crearà una comissió de seguiment per informar a l’oposició de tots els passos que es facin en aquest sentit.

L’OPOSICIÓ VOL TRANSPARÈNCIA
Tot i que abans de començar la sessió plenària l’equip de govern va convocar a tots els grups municipals per donar-los detalls sobre el tema, tant CiU com la CUP i ICV van voler explicacions públiques.
En aquest sentit, el regidor de la CUP, Gerard Masferrer va ser qui va obrir el torn de preguntes i va exigir a l’equip de govern que actuiï amb “transparència, toleràn-cia zero i d’ofici al mínim indici”.
Transparència al procés és el que també demana Carmen Montes d’ICV a més de qualificar aquesta situació com “molt estranya”. Finalment, Francesc Deulofeu, de CiU, manifesta que la policia representa no solament una qüestió de seguretat, sino que formen part d’una tasca molt important en temes organitzatius pel municipi “sembla que estem veient la punta de l’iceberg d’una problemàtica més gran i, per tant, s’ha d’abordar la qüestió i l’alcalde ha de prendre tota la responsabilitat qque es faci bé”.

L’alcalde de Sant Celoni diu que amb aquest tema s’acturà de la mateixa manera que s’ha fet en d’altres ocasions i que els expedients s’han tancat amb sancions de sou i feina.

Comparteix...

Deixa un comentari

divuit − 15 =