El Govern ha declarat Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN) el monestir de Sant Salvador de Breda en la categoria de monuments històrics. Així s’ha anunciat aquest dimarts en els acords de Govern de la Generalitat de Catalunya. L’executiu català afirma que el monestir de Breda és un dels elements més icònics del municipi i un referent pels valors històrics i arquitectònics al país. 

De fet, el monestir es va construir entre el segle XI i el XVI. Això fa que es combinin diversos estils arquitectònics que li donen un valor singular al temple religiós. El complex compta amb una església d’origen romànic, el campanar, el claustre, les dependències perimetrals que hi ha al voltant del claustre i el subsòl.

Fins ara, l’exterior del monestir ja era BCIN (es va declarar el 1974), conjuntament amb el nucli de Breda. Ara, el Govern ha decidit protegir-ne també l’interior.

El que sí que queda exclòs de la protecció és el palau abacical, perquè s’ha convertit en habitatges i per això ha perdut el valor patrimonial que tenia en un inici. De tota manera, s’inclou en la protecció del conjunt històric i es garanteix la protecció de les façanes i el pati.

Comparteix...

Deixa un comentari

9 + quinze =