El conseller de Salut, Manel Balcells, ha visitat aquest divendres a la tarda el solar on es construirà el nou centre d’atenció primària d’Hostalric, amb un cost previst de 3,4 milions d’euros entre obra i equipament i elements que el convertiran en un edifici bioclimàtic i sostenible energèticament. Durant la visita, l’ha acompanyat el gerent de la Regió Sanitària Girona, Miquel Carreras; l’alcalde d’Hostalric, Nil Papiol, i professionals del centre. El nou CAP s’ubicarà al carrer Sieria de Sanmartí en una parcel·la cedida per l’Ajuntament i substituirà l’actual edifici del carrer Major que ha quedat obsolet.

El conseller Balcells ha explicat que el nou CAP d’Hostalric “serà el primer de Catalaunya construït de manera absolutament sostenible”. El conseller ha remarcat que el nou edifici “serà respectuós amb el medi ambient, inclourà sistemes de calefacció i ventilació molt naturals i incorporarà una perspectiva d’integració amb el territori exemplar”. També ha explicat que les obres podrien començar el mes de desembre d’enguany i que els treballs durarien uns divuit mesos.

Per la seva banda, l’alcalde d’Hostalric, Nil Papiol, ha agraït el “compromís” de la Generalitat amb la construcció del nou CAP i ha destacat que es tracta d’un equipament “molt necessari per als veïns del municipi”. “L’anterior equipament ja ha fet la seva vida útil i esperem que sigui una realitat ben aviat”, ha afegit.

El nou CAP pretén organitzar de manera eficient els espais funcionals, optimitzant els costos constructius i fent una aposta per la sostenibilitat mediambiental, per tal de fer front a l’augment de la població però també per a disposar d’un CAP amb més espai i major accessibilitat.

L’edifici constarà d’uns 1.119 m2 de superfície construïda i 12 consultes sanitàries (medicina, infermeria, odontologia, pediatria i obstetrícia i ginecologia). A més, també comptarà amb una àrea administrativa amb despatxos i sales de treball polivalent, àrea de personal amb vestidors, sala de personal, una àrea d’activitats comunitàries amb sales per a grups i una zona de magatzem. Es preveu que les obres surtin a licitació a mitjans d’any i que l’execució comenci entre el tercer i quart trimestre de 2023.

Comparteix...

Deixa un comentari

un × 5 =