La presència d’excrements i comportament dels animals de companyia a la via pública, mal ús i mal estat de les zones d’aportació de deixalles, vehicles mal estacionats, soroll, brutícia al carrer i desperfectes al mobiliari urbà són per aquest ordre les dades del servei IRIS (Incidències, Reclamacions i Suggeriments) que l’Ajuntament de Sant Celoni disposa i que confirmen l’augment de consciència ciutadana davant l’incivisme. De fet, suposen la meitat dels comentaris recollits en l’últim any a través de diferents canals com el correu electrònic (30%), l’OAC (25%), les xarxes socials (20%) i la darrera incorporació l’estiu passat de l’APP (10%), segons les xifres donades a conèixer per l’alcalde Francesc Deulofeu en la presentació de la croada contra l’incivisme.

I amb aquestes dades sobre la taula l’Ajuntament de Sant Celoni posa en marxa una campanya que comptarà amb l’ajuda d’Els SuperMonts, dos superherois que faran de fil conductor i de motors de la croada. No estaran sols, ja que també hi participen dos agents cívics amb l’objectiu que la seva tasca d’acompanyament i conscienciació faci que els agents de Seguretat Ciutadana no hagin d’actuar en la sanció.

La campanya que acaba de començar s’anirà desplegant per capítols des d’ara i fins al juliol de 2017 per mitjà de vídeos disponibles al youtube de cadascun dels capítols que més preocupen els veïns de Sant Celoni i La Batllòria.

croada incivisme1

Els superherois a les escoles

Des del consistori es té el convenciment que l’èxit de la campanya en bona part parteix de l’acció ciutadana en tots aquests temes que a la vegada van acompanyats de les accions que pugui prendre l’administració com l’augment de papereres per a excrements, la instal·lació de noves cartelleres a la via pública, adhesius als contenidors de deixalles, recompte mensual de desperfectes i adhesius.

Però, a banda, també es pensa que a les escoles hi ha feina a fer i ja des d’ahir, una vegada presentada la campanya, els superherois van anar a l’escola Avet Roig per lliurar un fulletó de presentació als nens i nenes amb l’enllaç al primer vídeo. Aquesta acció en els propers dies s’anirà repetint a totes les escoles del municipi.

L’alcalde de Sant Celoni, Francesc Deulofeu, i la regidora de Comunicació i Promoció Econòmica, Laura Costa, van presentar la campanya recordant que el Pla de Govern 2016-2019 presentat el juliol passat té com a primer objectiu estratègic fer del municipi, “un poble bonic i agradable i, entre altres accions, inclou una campanya integral de civisme”. Per aquest motiu, la campanya és una acció transversal fprmada per l’àrea d’espai públic, Seguretat Ciutadana i Comunicació, i amb la col·laboració puntual d’Educació, Serveis Socials i Sostenibilitat. Una comissió hi està treballant amb una triple visió: conscienciació, facilitació i sanció.

Comparteix...

Deixa un comentari

9 − 7 =