Els treballadors del Centre Municipal d’Esports Sot de les Granotes de Sant Celoni han anunciat que s’afegeixen a la convocatòria general de vaga arreu de Catalunya i faran una aturada de 24 hores dijous 24 de novembre. Es tracta dels empleats de l’empresa Eurofitness, que gestiona el centre de Sant Celoni.

La vaga està convocada pels sindicats majoritaris de Comissions Obres i UGT, i la justifiquen “per un conveni i salaris dignes a les instal·lacions esportives”. En aquest sentit, els treballadors estan intentant negociar un conveni perquè fa 3 anys que no els apugen el sou, però la patronal no vol negociar.

Aquesta és la primera vegada que es convoca una aturada d’aquestes característiques i afecta en el global de Catalunya a més de 10.000 treballadors de centres esportius i a la instal·lació de Sant Celoni una plantilla de 35 empleats. Les demandes passen per un augment salarial del 10,5% escalonat en els propers tres anys. Els treballadors volen una negociació amb la patronal perquè ambdues parts hi surtin guanyant i que també es valori la feina que fa el personal de les instal·lacions esportives.

Per al mateix dijous 24 de novembre està convocada una manifestació a les cinc de la tarda a la plaça Sant Jaume de Barcelona. Un dia abans però, el dimecres 23 a les 10 del matí, hi ha la preceptiva reunió de conciliació, que tindrà lloc també a Barcelona, i que serà la darrera oportunitat per arribar a un acord i, en el seu cas, desconvocar aquesta vaga de 24 hores. Tot i això, els representants dels treballadors no tenen gaire esperances d’arribar a un acord.

El Centre Municipal d’Esports Sot de les Granotes abans de la pandèmia de la Covid-19 disposava de 2.600 abonats, durant la pandèmia va baixar a 1.500 i actualment hi ha 2.800 abonats.

Treballadors de l’Esportiu de Llinars del Vallès també han anunciat que s’afegeixen a la vaga convocada per dijous vinent.

Comparteix...

Deixa un comentari

setze − dos =