Endesa ha acabat recentment els treballs de millora tecnològica de part de la subestació de Sant Celoni amb l’objectiu d’incrementar la qualitat i la continuïtat del subministrament elèctric a més de 21.000 clients repartits entre setze municipis de les comarques del Vallès Oriental, el Maresme i la Selva.

L’actuació, que ha suposat una inversió de 60.000 euros, aportats íntegrament per la companyia, ha consistit en la substitució de la maniobra pneumàtica per la maniobra elèctrica en els seccionadors d’alta tensió del parc de 110 kV de l’esmentada subestació. La maniobra elèctrica és molt més potent i aporta tota la funcionalitat de la tecnologia actual, ja que els nous elements –ubicats en cada mòdul de cada seccionador- es podran maniobrar a distància, la qual cosa representa una més gran interacció en l’operativa i dona més rapidesa en el servei de la pròpia instal·lació. Així, el subministrament que ofereix la subestació es dota d’una major capacitat, fet que comporta una millora substancial en la seva autonomia i fiabilitat.

Aquesta renovació tecnològica beneficiarà les poblacions d’Arenys de Munt, Campins, Fogars de Monclús, Gualba, Llinars del Vallès, Montseny, Riells i Viabrea, Sant Celoni, Sant Esteve de Palautordera, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina i Vilalba Sasserra, al Vallès Oriental, de Sant Iscle de Vallalta, al Maresme, i d’Arbúcies i Sant Feliu de Buixalleu, a la Selva.

Endesa està realitzant, en els últims anys, una important inversió en la tecnificació de la seva xarxa per dotar la infraestructura elèctrica dels darrers avenços tecnològics, amb l’objectiu de donar una resposta adequada a les especificitats del territori i a les necessitats del seu mercat tecnològics i garantir un millor servei als clients. La reforma apropa les instal·lacions de la Companyia a un model de gestió més eficient de la xarxa mitjançant la automatització de les seves infraestructures, un aspecte bàsic de les anomenades xarxes intel·ligents o smart grids.

Comparteix...

Deixa un comentari

dinou − 10 =