El fundador de Necat assegura que des de Catalunya s’ha de donar un missatge clar i contundent a Europa i tornar espantar a l’Estat espanyol

L’exconseller de la Generalitat de Catalunya, Ernest Maragall, ha dit que tota l’esquerra catalana (PSC, ERC, ICV i Necat) hauria de fer una candidatura unitària a les properes eleccions europees perquè seria un missatge clar i contundent a les institucions polítiques d’Europa i també suposaria poder tornar a espantar a l’Estat espanyol. “És dir que que el procés nacional que ha començat Catalunya no l’atura ningú”. L’exmilitant del PSC i fundador de Nova Esquerra Catalana (Necat) ho ha dit a Sant Celoni, on aquest cap de setmana ha assistit a la presentació de Necat del Vallès Oriental i la Selva.

Maragall considera que els catalans hem de ser un nou cop d’efecte davant del procés nacional posat en marxa gràcies a la iniciativa civil que va culminar el passat 11S “però quan ha tornat a mans dels polítics s’ha entrat en un procés d’indefinició i l’Estat espanyol nota la nostra feblesa en la relació Catalunya-Estat”. L’impulsor de Necat ha reconegut que ha parlar amb gairebé totes les forces polítiques d’esquerra i les noves plataformes que han sorgit darrerament per fer una candidatura unitària “tothom ho troba interessant però sembla que ningú vol fer el pas”, assegura Ernest Maragall.

El líder de Necat també diu que Catalunya necessita una força progressista que pugui ser alternar-se amb el centre-dreta “és urgent per sortir de la crisi que el procés nacional avanci. Les empreses estan esmicolades i perquè Catalunya tingui pes cal un mapa polític complet”. Maragall tampoc no descarta coincidències en molts aspectes amb CiU i considera que el PSC pot passar a tenir un paper residual si continua pel camí actual. La funció de Necat no és afegir unes noves sigles sinó construir una alternativa i plasmar-ho en properes eleccions municipals.

Des de Necat s’assegura que el model polític dels darrers trenta-cinc anys ja s’han esgotat i els catalans no ens podem esperar gaire més i, per això, “hem de fer un pas més a nivell nacional, social i econòmic”, conclou Maragall.

Comparteix...

Els comentaris estan desactivats